Beste docent,

EnergieGenie helpt uw leerlingen bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt over energie. De website richt zich primair op kinderen van 10 tot en met 14 jaar (bovenbouw PO en onderbouw VO). Ze vinden er de belangrijkste informatie over (duurzame) energie, duidelijke infographics, eenvoudige proefjes en handige links naar andere bronnen. In Maak een werkstuk en Houd een spreekbeurt krijgen leerlingen een stappenplan inclusief hulpmiddelen zoals een Powerpoint sjabloon. Uiteraard kunt u ook zelf de website gebruiken als materiaal voor uw lesvoorbereiding of projectweek over energie en klimaat. Daarnaast staat op de site een aantal kant-en-klare energielessen.

apenstaart EnergieGenie is mediawijs en speelt in op de mogelijkheden van nieuwe media, digibord en Google Maps. Tot twee keer toe werd EnergieGenie genomineerd voor een belangrijke award voor educatieve websites.
aandeslag De energielessen zijn gericht op groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de brugklas en sluiten met name aan op aardrijkskunde en natuur & techniek. De leerlingen kunnen de meeste opdrachten individueel of in groepjes maken, maar er zijn ook klassikale onderdelen. Download hier de docentenhandleiding.
werken Een bijkomend doel van EnergieGenie is interesse kweken voor de Energiesector en een opleiding in de techniek. Bekijk de informatie voor decanen.
regio Energie is een onderwerp dat volop leeft in het onderwijs. In de regio's zijn verschillende initiatieven waar u bij aan kunt haken.
EnergieGenie is getoetst in het onderwijs en ontwikkeld door Bureau Stroom in opdracht van Vattenfall voorheen NV Nuon Energy.

 

een vraag

 

schooloverleg