Werken in de energie

De energiesector is volop in ontwikkeling en een spannende omgeving om in te werken. Oude technieken en nieuwe methodes, duurzaamheid en verschillende energiebronnen: er is altijd wat te doen. Kies een technische studie als werktuigbouwkunde of elektrotechniek en je vindt gegarandeerd een baan in de spannendste sector die er is!

 

erik

Erik-Jan Kok

“Van jongs af aan wist ik al dat ik de techniek in wilde. Op de havo vond ik de exacte vakken het leukst en dus koos ik voor een natuur- en techniekprofiel”.

daniel

Daniël de Jager

“Ik heb gekozen voor een technische opleiding omdat ik met mijn handen bezig wil zijn, maar ook dingen uitdenken. Er ging een wereld voor mij open toen ik bij het elektriciteitsbedrijf stage ging lopen”.

bas

Bas Tjepkema

“Mijn vader werkt op de centrale en als kind ging ik wel eens met hem mee, dat vond ik altijd erg indrukwekkend. Het gevoel voor techniek ontstond dus al op jonge leeftijd.”

 

wattsite

Op de website van de WATT? campagne vind je alles over werken in de energiesector. Welke opleidingen er zijn en waar. Wat voor banen er zijn, bij welke bedrijven. Er is zelfs lesmateriaal, zodat je met je klasgenootjes kunt leren wat er allemaal komt kijken bij werken in de energie!