Voor ouders

EnergieGenie is een website voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar. Maar ook iets jongere en oudere kinderen kunnen er waardevolle informatie vinden. Alle informatie op de site is speciaal voor deze doelgroep geschreven en geselecteerd. Nergens op EnergieGenie hoeft uw kind persoonlijke gegevens in te vullen of een account aan te maken.

onderweg2Huiswerk

EnergieGenie helpt uw kind met het maken van een werkstuk of het houden van een spreekbeurt over energie. Maar de site is ook heel nuttig als uw kind voor zijn huiswerk of voor zichzelf informatie over energie zoekt op zijn eigen niveau. Het stappenplan voor een werkstuk of spreekbeurt kan op zijn beurt weer heel handig zijn voor andere onderwerpen.

Helpen

Wilt u uw kind helpen bij het maken van een werkstuk of voorbereiden van een spreekbeurt? Doorloop dan samen het stappenplan op Maak een werkstuk of Houd een spreekbeurt. Wilt u uw kind helpen een onderwerp te kiezen? Blader dan samen door Begrijp energie op de homepage. Of kijk bij Bespaar energie. Misschien zijn deze onderwerpen nog wat te breed. Zoek dan naar inspiratie bij Tips en weetjes. Voor de presentatie is het PowerPoint sjabloon een aanrader.

De makers

Internetsite EnergieGenie is ontwikkeld door Bureau Stroom uit Nijmegen in opdracht van Vattenfall voorheen NV Nuon Energy. We hebben getracht de informatie zo objectief mogelijk weer te geven en een volledig beeld te geven van de energieketen. De keuze van onderwerpen en thema's op de website zijn daarom niet noodzakelijk in overeenstemming met de activiteiten van Vattenfall. Om deze reden is er gekozen zo min mogelijk gebruik te maken van het beeldmerk.  Meer lezen ...