Handige tools

Je kunt natuurlijk prachtige werkstukken maken met Word of een andere tekstverwerker. En je kunt prima presentaties geven met Powerpoint. Maar misschien wil je eens wat anders. Zodat jouw werkstuk of spreekbeurt er echt uitspringt. Daarom hebben we hier wat gratis tools verzameld. Het enige wat deze sites van je vragen is een account aan te maken.

Werkstukken

Picozine

Met Picozine kun je een klein magazine van je werkstuk maken. Je hebt 16 pagina's om te vullen met beeld en tekst. De magazines kun je daarna online lezen, maar natuurlijk ook uitprinten. Je kunt je magazine ook mailen of op je Hyves of een andere website zetten. Alles staat stap voor stap beschreven op de site.

Werkstukken en spreekbeurten

Glogster

Met Glogster maak je een soort interactieve poster. Je kunt teksten, foto's, video's en geluiden op de poster neerzetten, precies zoals jij het wilt. Glogster heeft veel mogelijkheden om de stijl helemaal naar je smaak aan te passen. Kijk wel uit dat je het niet te druk maakt. Tijdens de presentatie kun je aan de hand van de onderwerpen op je poster je verhaal doen.

Spreekbeurten

Prezi

Met Prezi maak je geweldige presentaties met tekst, foto's en -als je wilt- video. Kijk maar eens hier. Het leuke van Prezi is dat je niet van A tot Z je dia's hoeft door te bladeren. Het geeft veel meer overzicht en ziet er veel strakker uit. De basis van Prezi leer je snel, maar als je echt iets moois wilt maken, ben je wel even bezig. Deze voorbeelden geven je een indruk van wat er mogelijk is.

Spreekbeurten

Popplet

Popplet heb je misschien al gezien bij het mindmappen. Het werkt wat eenvoudiger dan Prezi en heeft dus ook wat minder mogelijkheden. Maar het resultaat ziet er bijna net zo mooi uit.

Klaar met je Popplet? Zo maak je er een presentatie van. Klik het blauwe wieltje, kies voor view / presentation mode en neem met de record-knop de volgorde op waarin je de presentatie wilt laten zien.