Zoek informatie

Op deze site en de rest van internet is veel informatie te vinden. Maar buiten internet nog veel meer. Zorg in elk geval dat je meerdere bronnen van informatie gebruikt. En controleer altijd of ze betrouwbaar zijn.

Maak een mapje met bladwijzers van de sites die je gebruikt. En noteer de titels en auteurs van de gebruikte boeken. Dan kun je ze later makkelijk terugvinden en kun je je bronnen in je werkstuk vermelden.

 

Zoek op internet

Zoeken op Google kun je allang. Staat op de eerste pagina niet de informatie die je zoekt? Blader dan verder of voeg een zoekwoord toe. Google zoekt maar in een klein deel van alle sites. Het loont dus om andere zoekmachines uit te proberen. Bijvoorbeeld Bing of Yahoo. Vaak kom je dan andere informatie tegen.

 

Zoek op jouw niveau

Via www.po-lessen.nl kun je bronnen zoeken die gericht zijn op jouw niveau. Bijvoorbeeld PO groep 3 of groep 8. Dat kan via het tabblad onder de zoekbalk, door op het kopje ‘Alle groepen’ te klikken en jouw groep aan te vinken. Daarna worden de zoekresultaten aangepast aan jouw niveau.

 

Durf te vragen

Mensen weten meer dan zoekmachines. Daarom kan het handig zijn om vragen die je hebt, online te stellen. Doe dit alleen met hele gerichte vragen waarop je zelf geen antwoord kunt vinden. Je kunt je vraag op een forum stellen, bijvoorbeeld op het scholierenforum. Via Twitter kun je ook snel antwoord krijgen. Voeg de hashtag #durftevragen toe en een heleboel mensen lezen je vraag.

line

 

Tip!

 

Gebruik meerdere zoekwoorden in een zoekopdracht. Gebruik aanhalingstekens als je een letterlijke term wilt vinden. "Fossiele brandstoffen" geeft betere resultaten dan Fossiele brandstoffen.